b a (r) n b r y t a n d e

En ba(r)nbrytande blogg om ofrivillig barnlöshet och vanlig hederlig ångest

Förbjuden plats

Kategori: Barnlöshet

Häromdagen smög jag omkring på KappAhls barnavdelning. Jag känner en sådan längtan ända in i hjärtroten där. Samtidigt är jag livrädd för att bli påkommen. Känslan av förbjuden plats infinner sig. Jag väntar inte barn. Det är bara riktiga mammor som får vara här. 

Ville köpa något symboliskt att ha med mig inför starten av IVF2. Något att hålla i handen. Samma något skulle jag plocka fram efter tusen timmars värkarbete. När vi luktar på nyfödd bebis som äntligen kommit efter år av längtan. Det skulle kännas så fint. 

Jag brast ut i tårar. Skyndade ut. Stannade på gatan utanför. Tänkte att det var verkligen inte såhär det skulle bli i livet. 

Jag försöker igen i nästa vecka. Kanske en tisdag förmiddag. När gatorna fortfarande är tomma på folk. 

Att fortsätta kämpa

Kategori: Sorg

Vi har oändligt många diskussioner här hemma. Vi är så olika, han och jag. Det som för honom är en självklarthet är för mig en känslomässig brottningsmatch. Rond efter rond. Jag plågar mig. Han avskyr när jag plågar mig. När jag ligger på golvet, ledsen för att jag fallit längre bak i kön till barnbiljetten. När jag skriker eller ännu värre inte skriker alls. När jag blir helt tyst. 

Det är inte möjligt för mig längre att bita ihop. Jag gråter överallt. På bussen, när jag handlar mat, när det är stjärnklart, efter att önskat min favoritkund en trevlig helg. Jag bävar efter frågan "hur mår du?" men längtar efter den så mycket att det gör ont. 

Jag drömmer om att upplösas, sluta existera. Livet gör för ont men jag förstår att detta bara är början. Jag tänker inte fly. Jag tänker kämpa. 

Jag vs Livet 1-0 
Hur svårt ska det vara?

Kategori: Livet

Inte gravid denna månaden heller. 
 
Skulle bara kolla innan skidsemester, after ski och allt det där. 
 
Vilken lättnad.
 
En riktig jävla LÄTTNAD. Herregud, vilken katastrof det hade kunnat bli. En katastrof-bebis. 
 
Kan någon bara tala om för mig varför endel bara blir gravida sådär och andra inte. 
Hur svårt ska det vara?!